glas fusen

Atelier

't Koetshuys

glas in lood

 

Vaas

Gefused en geslumpt

Doorsnee 30 cm

 

 

Glas fusen

 

Glas fusen is het op elkaar versmelten van glas in een speciale glas oven door middel van hoge temperaturen, waarbij het glas vloeibaar wordt.

De temparaturen kunnen oplopen tot zo'n 900 graden. Met fusen kunnen bijvoorbeeld raamhangers worden gemaakt. Ook is het mogelijk gefusede objecten toe te passen in een glas in lood raam.

 

Glas slumpen

 

Slumpen is het buigen van glas. Dit gebeurt ook in de glasoven. Het al dan niet gefusede glas wordt in een mal gelegd en door de hoge temperatuur zakt het glas in de vorm van de mal. Hierdoor kun je bijvoorbeeld borden of schalen maken.

 

Brandschilderen

 

Bij brandschilderen worden gekleurde pigmenten onder hoge temperatuur ingebrand in het glas, waardoor de voorstelling die met deze pigmenten is gemaakt definitief wordt. Eventueel kunnen in vervolg bewerkingen meer schaduwlagen of kleuren worden aangebracht.

 

Deze brandschildering is mogelijk op gekleurd of blank glas en deze stukken glas kunnen ook weer worden toegepast in een glas in lood raam, of in een gefused en/of geslumpt werkstuk.

 

Wij nemen graag uw opdrachten in behandeling!

Gert Koetsier

Ooster Oenerweg 36

8167 PD Oene

 

Tel: 0578 - 642800

mobiel : 06 - 57255407

Naast glazenier is Gert ook kunstschilder.

Ook daarmee laat hij zijn veelzijdigheid zien.

KvK nr : 0034598155