glas in lood

 

Met glas in lood ontwerpen is heel veel mogelijk, van traditioneel tot modern.U kunt door ons een ontwerp laten maken volgens uw wensen, maar u kunt ook zelf een ontwerp maken. Ook als u helemaal geen idee heeft, kunnen wij u vast op weg helpen. Ook is het mogelijk glas in lood in nieuwbouw toe te passen, bijvoorbeeld door het in dubbel glas te zetten. Aan glas in lood in dubbel glas zijn echter wel nadelen verbonden:

 

-De isolatie waarde is wel hoger als bijv. bij enkel glas, maar toch lager dan het moderne HR glas. De isolatiewaarde is te vergelijken met standaard isolatieglas.

-gewoon isolatieglas heeft een levensduur van ongeveer 10 tot 30 jaar. Als er glas in lood ramen zijn ingebouwd zijn de ramen zwaarder en is er een verhoogd risico op lek springen. Dan ontstaat er condensatie tussen de glasbladen.

-door de spiegeling van het isolatieglas wordt veel van de charme van het glas in lood weggenomen.

-doordat de temperatuur binnen het isolatieglas wel kan oplopen tot 100 graden Celsius, kan het patina van de loodprofielen verkleuren of wit uitslaan.

-glas in loodramen die worden ingebouwd in isolatieglas, mogen niet gekit worden. Daardoor is er een verhoogd risico op uitzakken of buigen van het glas in lood raam.

-het risico op vuil tussen het isolatieglas is niet uit te sluiten.

 

Het is voordeliger en mooier om het glas in lood raam als voorzetraam te plaatsen. Het beter isolerende HR glas kan dan worden toegepast (met mogelijkheden voor subsidie) en het glas in loodraam komt beter tot zijn recht.

 

Atelier

't Koetshuys

glas in lood

Sculptuur

gefused en geslumped

afmetingen 38 x 22 cm

Gert Koetsier

Ooster Oenerweg 36

8167 PD Oene

 

Tel: 0578 - 642800

mobiel : 06 - 57255407

Naast glazenier is Gert ook kunstschilder.

Ook daarmee laat hij zijn veelzijdigheid zien.

KvK nr : 0034598155